500 g fläskfilé
200 g champinjoner
2 - 3 vitlöksklyftor
1 tsk soya
2 msk balsamvinäger
1 - 1,5 tsk salvia
1,5 dl vatten
2 dl crème fraîche
1 köttbuljongtärning
1. Stek fläskfilén i skivor. Fräs svampen. Blanda vitlök, soya, balsamvinäger, salvia, vatten, crème fraîche och köttbuljongtärning i en gryta. Koka såsen 10 minuter.
2. Lägg fläskfilén i en form och lägg svampen över.
3. Häll över såsen och servera med ris eller ugnsbakad potatis samt grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…