Placeholder

Festlig falukorv

Ingredienser

10 medelstora potatisar
0,5 tsk salt
2 msk smör
500 g falukorv
1 burk hela eller krossade tomater
2 skivor vitt bröd
2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
1 dl hackad persilja
2 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skiva potatisen. Koka i saltat vatten ca 3 minuter och häll av vattnet. Blanda ned salt och smör i kastrullen, häll över potatisen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 10 minuter.

3. Skär korven i skivor och lägg den med tomater och spad på potatisen.

4. Blanda smulat bröd med vitlök och persilja. Strö det över korven och potatisen tillsammans med riven ost.

5. Sätt fatet i ugnen 15 minuter tills potatisen är mjuk och rätten fått färg.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.