1 kyckling, ca 1 kg
1 msk smör
saft av 0,5 citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl torr vermouth
eller torrt vitt vin
1,5 - 2 dl grädde
200 g vindruvor
1. Dela kycklingen i portionsbitar och bryn dem i smör i en stekgryta. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och späd med vermouth eller vin.
2. Låt kycklingen eftersteka utan lock ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt eftersteka på svag värme under lock ytterligare ca 15 minuter.
3 Tillsätt halverade och urkärnade druvor och smaksätt med mer salt och peppar. Servera med brynt potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng