3 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl kallt vatten
Fyllning:
2 dl crème fraîche
rivet skal av 1 apelsin
2 msk florsocker
1 dl lemon curd
1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ned detta och vattnet i äggsmeten och rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 5 - 10 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna med långpannan som lock.
4. Vispa samman crème fraîche, rivet apelsinskal och florsocker. Bred ut lemon curd i ett tunt lager över hela botten. Täck med apelsinkrämen och rulla ihop.
5. Svep in rulltårtan i plastfolie och förvara den svalt. Garnera ev med vispad grädde och limeskivor.
8 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng