Placeholder

Favoritkakan

Ingredienser

2 ägg
50 g smör
1 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl kokosflingor
1 dl hackad sötmandel
1 tsk kardemumma

Fyllning:
marsánsås
jordgubbssylt

Garnering:
blockchoklad, ljus, mörk eller vit

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

2. Smält smör och blanda i mjölken. Låt det bli fingervarmt.

3. Vispa ägg och socker ordentligt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om till en fin smet. Blanda sedan i hackad sötmandel i smeten och rör om.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35 minuter. Låt kakan svalna.

5. Dela kakan. Bred vaniljsås på ena halvan och jordgubbssylt på andra halvan, så mycket du vill av vardera. Lägg på kokos innan du lägger ihop kakan.

6. Smält blockchokladen över vattenbad och bred den över.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.