Placeholder

Färslimpa med champinjoner och bacon

Ingredienser

400 g blandfärs
100 g färska champinjoner
1 stor gul lök
1 dl ströbröd
2 ägg
1 dl hackade, soltorkade tomater
1 pkt bacon
några kvistar färsk rosmarin
400 g potatis, gärna små
4 - 6 färska lökar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka svampen och riv löken fint. Blanda ned i färsen med ströbröd, ägg och soltorkade tomater. Salta och peppra. Provstek gärna en bit färs för att kolla kryddningen.

3. Forma till en limpa och lägg i en eldfast form som även ska rymma lök och potatis. Klä färslimpan med bacon och stick in rosmarinkvistar mellan baconskivorna.

4. Klyfta löken och fördela den och potatisarna runt färsen. Grädda 35 - 40 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr