400 g blandfärs
100 g färska champinjoner
1 stor gul lök
1 dl ströbröd
2 ägg
1 dl hackade, soltorkade tomater
1 pkt bacon
några kvistar färsk rosmarin
400 g potatis, gärna små
4 - 6 färska lökar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka svampen och riv löken fint. Blanda ned i färsen med ströbröd, ägg och soltorkade tomater. Salta och peppra. Provstek gärna en bit färs för att kolla kryddningen.
3. Forma till en limpa och lägg i en eldfast form som även ska rymma lök och potatis. Klä färslimpan med bacon och stick in rosmarinkvistar mellan baconskivorna.
4. Klyfta löken och fördela den och potatisarna runt färsen. Grädda 35 - 40 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng