Placeholder

Färskaka med äpple

Ingredienser

200 g lättrökt skinka
3 msk smör
2 gula lökar
500 g blandfärs
2 äpplen
1 dl skorpmjöl
2 dl vatten
salt, vitpeppar
1 ägg
1 msk worcestershiresås
2 tomater

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka skinkan och fräs den lätt i hälften av smöret. Ta upp köttet. Hacka lök och äpple och fräs blandningen i pannan tillsammans med resten av smöret.

3. Låt fräset svalna. Blanda skorpmjöl och vatten och låt det svälla. Arbeta ihop köttfärsen med den kalla skinkan, lökfräset, brödet, ägget och kryddorna. Späd med mer vatten om färsen känns för fast.

4. Lägg tomatskivor i botten på en smord ugnsfast form. Täck med köttfärsen och sätt in formen i ugnen på mellanläge ca 50 minuter.

5. Garnera köttfärskakan med skivade tomater och servera den med kokta bönor och potatis.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.