200 g lättrökt skinka
3 msk smör
2 gula lökar
500 g blandfärs
2 äpplen
1 dl skorpmjöl
2 dl vatten
salt, vitpeppar
1 ägg
1 msk worcestershiresås
2 tomater
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka skinkan och fräs den lätt i hälften av smöret. Ta upp köttet. Hacka lök och äpple och fräs blandningen i pannan tillsammans med resten av smöret.
3. Låt fräset svalna. Blanda skorpmjöl och vatten och låt det svälla. Arbeta ihop köttfärsen med den kalla skinkan, lökfräset, brödet, ägget och kryddorna. Späd med mer vatten om färsen känns för fast.
4. Lägg tomatskivor i botten på en smord ugnsfast form. Täck med köttfärsen och sätt in formen i ugnen på mellanläge ca 50 minuter.
5. Garnera köttfärskakan med skivade tomater och servera den med kokta bönor och potatis.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk