1 dl tjock grädde
1 burk päron i sockerlag, ca 450 g
5 dl färska jordgubbar
2 dl blåbär
2 dl hallon
0,5 - 1 msk lönnsirap eller socker
1. Vispa grädden ganska hårt och sätt in skålen i frysen minst 1 timme. Häll av lagen från päronen, men spara den.
2. Kör päronen i mixer och häll över dem i en skål. Skölj bären om det behövs. Ta bort fästena på jordgubbarna och rensa hallonen.
3. Häll alla bär samt lönnsirapen i mixer och kör till en jämn massa. Blanda ned päronmoset och tillsätt litet av päronlagen. Smaka ev av med litet mer sirap. Ta ut grädden strax före serveringen.
4. Häll upp bärkompotten i portionsskålar eller coupeglas på hög fot och lägg på en bit frusen grädde.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…