Placeholder

Färsk bärkompott med frusen grädde

Ingredienser

1 dl tjock grädde
1 burk päron i sockerlag, ca 450 g
5 dl färska jordgubbar
2 dl blåbär
2 dl hallon
0,5 - 1 msk lönnsirap eller socker

Gör så här

1. Vispa grädden ganska hårt och sätt in skålen i frysen minst 1 timme. Häll av lagen från päronen, men spara den.

2. Kör päronen i mixer och häll över dem i en skål. Skölj bären om det behövs. Ta bort fästena på jordgubbarna och rensa hallonen.

3. Häll alla bär samt lönnsirapen i mixer och kör till en jämn massa. Blanda ned päronmoset och tillsätt litet av päronlagen. Smaka ev av med litet mer sirap. Ta ut grädden strax före serveringen.

4. Häll upp bärkompotten i portionsskålar eller coupeglas på hög fot och lägg på en bit frusen grädde.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.