1 dl tjock grädde
1 burk päron i sockerlag, ca 450 g
5 dl färska jordgubbar
2 dl blåbär
2 dl hallon
0,5 - 1 msk lönnsirap eller socker
1. Vispa grädden ganska hårt och sätt in skålen i frysen minst 1 timme. Häll av lagen från päronen, men spara den.
2. Kör päronen i mixer och häll över dem i en skål. Skölj bären om det behövs. Ta bort fästena på jordgubbarna och rensa hallonen.
3. Häll alla bär samt lönnsirapen i mixer och kör till en jämn massa. Blanda ned päronmoset och tillsätt litet av päronlagen. Smaka ev av med litet mer sirap. Ta ut grädden strax före serveringen.
4. Häll upp bärkompotten i portionsskålar eller coupeglas på hög fot och lägg på en bit frusen grädde.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng