500 g blandfärs
1 gul lök
1 pkt tärnat bacon
smör till stekning
500 g strimlad vitkål
3 dl grädde
1 dl crème fraîche
1 msk soya
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk kalvfond
1. Fräs bacon och lök i en gryta. Tillsätt köttfärsen och bryn den, den behöver inte finfördelas. Tillsätt strimlad vitkål och fräs med några minuter.
2. Häll i crème fraîche, grädde, salt, peppar, kalvfond, soya och senap. Rör om och lägg på locket.
3. Låt sjuda på svag värme 20 - 25 minuter. Rör om då och då.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…