4 äggvitor
5 dl florsocker
200 g malen mandel
Smörkräm:
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vanljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsockret och vispa en stund till. Vänd ned mandeln och klicka ut på bakplåtspapper matskedsvis, 12 st/plåt på bakpapper.
3. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Innan de svalnat helt, lossa dem från papperet och dela dem på mitten så du får två halvor.
4. Vispa ihop allt till smörkrämen, lägg en klick på en kakhalva och lägg den andra halvan ovanpå. Kakorna går bra att frysa.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng