2 äpplen
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk socker
0,5 msk malen kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter.
2. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen och stick ned äppelklyftorna tätt. Strö över socker och kanel.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Pröva med sticka. Servera med vaniljsås eller glass.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…