Botten:
3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
300 g hallon
1 dl socker
2 dl vispgrädde
Garnering:
3 dl vispgrädde
200 g hallon
200 g jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret occh blanda ned mjölken. Rör ned blandningen i äggsmeten.
3. Sikta ned mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter. Vänd sedan upp den på ett fat och låt kallna. Dela kakan i tre bottnar.
4. Mosa hallon och socker till fyllningen. Vispa grädden. Fördela hälften av hallonen på den undre botten och bred på hälften av grädden. Lägg på nästa botten och bred på resten av hallon och grädde. Lägg på den sista botten och låt tårtan stå i kylen ca 24 timmar för att safta till sig.
5. Vispa grädden till garnering. Bred den över tårtan och lägg på hallon och jordgubbar, stora jordgubbar delade på mitten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng