1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 ägg
100 g smör
Förslag till topping:
bär av olika slag
krossad choklad
Nutella och nötter
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ned resterande ingredienser och rör om tills allt blandats samman. Smörj en avlång sockerkaksform eller lägg i bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda 5 minuter.
3. Ta ut kakan och strö över den topping du valt. Grädda ytterligare ca 5 minuter tills kakan är fast och har fått fin yta. Den ska vara litet kladdig i mitten.
4. Du kan dubbla receptet och grädda i en större form.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng