Placeholder

Fantastiska hallonrutor

Ingredienser

150 g smör
3 ägg
2 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk

Fyllning:
200 g frysta hallon

Topping:
100 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret till toppingen. Rör ihop smöret med de övriga ingredienserna och ställ åt sidan.

3. Smält smöret till kaksmeten och låt svalna. Elvispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Vispa i smält smör och mjölk.

4. Bred ut smeten i en smord, djup långpanna, 30 x 40 cm. Strö frysta hallon över smeten och fördela toppingen över. Grädda ca 15 minuter. Låt kakan bli kall och skär sedan upp i rutor.

Ca 30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.