150 g smör
3 ägg
2 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
Fyllning:
200 g frysta hallon
Topping:
100 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret till toppingen. Rör ihop smöret med de övriga ingredienserna och ställ åt sidan.
3. Smält smöret till kaksmeten och låt svalna. Elvispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Vispa i smält smör och mjölk.
4. Bred ut smeten i en smord, djup långpanna, 30 x 40 cm. Strö frysta hallon över smeten och fördela toppingen över. Grädda ca 15 minuter. Låt kakan bli kall och skär sedan upp i rutor.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng