800 g falukorv
2 tomater
5 - 10 cm purjolök i skivor
0,5 - 1 burk krossade tomater
broccoli efter tycke och smak
3 dl grädde
3 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
2 - 3 dl riven ost
kryddor efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förkoka broccolin 5 - 10 minuter efter önskemål.
3. Rör under tiden ihop gratängsåsen av grädde, crème fraîche, riven ost och senap. Krydda efter smak.
4. Skiva upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form med krossade tomater, broccoli och diverse kryddor.
5. Slå såsen över och gratinera ca 30 minuter. Servera med potatis, pasta eller ris och en sallad.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng