800 g falukorv
2 tomater
5 - 10 cm purjolök i skivor
0,5 - 1 burk krossade tomater
broccoli efter tycke och smak
3 dl grädde
3 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
2 - 3 dl riven ost
kryddor efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förkoka broccolin 5 - 10 minuter efter önskemål.
3. Rör under tiden ihop gratängsåsen av grädde, crème fraîche, riven ost och senap. Krydda efter smak.
4. Skiva upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form med krossade tomater, broccoli och diverse kryddor.
5. Slå såsen över och gratinera ca 30 minuter. Servera med potatis, pasta eller ris och en sallad.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…