700 g vitkål
400 g falukorv
3 tomater
1 dl crème fraîche franska örter
0,5 dl vatten
2 msk hackad persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela vitkålen och ta bort rotstocken. Strimla vitkålen i ca 1 cm tjocka strimlor. Koka vitkålen i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg vitkålen i en lätt smord, ugnssäker form.
3. Skiva korven. Skölj och skiva tomaterna. Varva korv och tomater ovanpå vitkålen. Blanda crème fraîche och vatten och häll blandningen över korv- och tomatskivorna. Strö över persiljan.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng