Placeholder

Falukorv på vitkålsbädd

Ingredienser

700 g vitkål
400 g falukorv
3 tomater
1 dl crème fraîche franska örter
0,5 dl vatten
2 msk hackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela vitkålen och ta bort rotstocken. Strimla vitkålen i ca 1 cm tjocka strimlor. Koka vitkålen i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg vitkålen i en lätt smord, ugnssäker form.

3. Skiva korven. Skölj och skiva tomaterna. Varva korv och tomater ovanpå vitkålen. Blanda crème fraîche och vatten och häll blandningen över korv- och tomatskivorna. Strö över persiljan.

4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr