12 ganska tjocka skivor falukorv
200 g färska champinjoner
2 msk vitt vin
1 msk stark senap, inte alltför rågad
2,5 dl grädde
1 stor msk hackad persilja
1. Stek korvskivorna lätt gyllenbruna, ta pannan från värmen och håll korven varm.
2. Bryn de tvättade och finskurna champinjonerna, tillsätt vin och senap och rör om ordentligt med en träsked tills senapen blandats in. Tillsätt grädden och sjud blandningen tjock. Smaksätt med salt och peppar.
3. Värm korvskivorna, lägg upp dem och häll över såsen. Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis eller ris och tomater.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…