Placeholder

Falukorv med senap och champinjoner

Ingredienser

12 ganska tjocka skivor falukorv
200 g färska champinjoner
2 msk vitt vin
1 msk stark senap, inte alltför rågad
2,5 dl grädde
1 stor msk hackad persilja

Gör så här

1. Stek korvskivorna lätt gyllenbruna, ta pannan från värmen och håll korven varm.

2. Bryn de tvättade och finskurna champinjonerna, tillsätt vin och senap och rör om ordentligt med en träsked tills senapen blandats in. Tillsätt grädden och sjud blandningen tjock. Smaksätt med salt och peppar.

3. Värm korvskivorna, lägg upp dem och häll över såsen. Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis eller ris och tomater.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.