400 - 500 g falukorv
6 schalottenlökar
100 g färska champinjoner
1 msk smör
3 msk senap
2 dl kaffegrädde
1 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
0,5 dl klippt persilja
0,5 - 1 tsk italiensk salladskrydda
salt
peppar
1. Skär korven i skivor och halvera dem. Skala lökarna och rensa svampen. Halvera lökarna och champinjonerna om de är stora.
2. Smält hälften av smöret i en panna och stek korven i omgångar tills den fått färg och är nästan genomstekt, ca 5 minuter. Lägg över korven på ett fat och håll den varm.
3. Smält resten av smöret och fräs lök och svamp ca 5 minuter. Blanda med senap, grädde, vatten, smulad buljongtärning och persilja och låt alltsammans småputtra under lock ca 5 minuter.
4. Krydda med italiensk salladskrydda. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda ned korven och låt den småputtra några minuter i såsen. Strö över persilja och servera korvpannan. Pasta eller potatismos, gröna bönor eller grönsallad är gott till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…