1 falukorvsring
2 morötter
1 purjolök
1 tomat
1 gul lök
1 msk dijonsenap
50 g riven parmesan
Till servering:
ditt bästa hemlagade potatismos
1. Sätt ugnen på 160 grader eller 175 grader varmluft.
2. Skala morötterna och skär dem i bitar. Dela purjolöken på längden, skölj och skär den i bitar. Lägg morötter och purjo i en lagom stor ugnsform för den hela falukorvsringen.
3. Skär ett snitt i korven varannan cm och 2/3 igenom. Lägg korven ovanpå grönsakerna.
4. Dela tomaten och skär i halvmånar, skala löken och gör samma sak med den. Stick ned varannan tomat och varannan lök i alla snitt i korven.
5. Bred på dijonsenap över hela korven och toppa med riven parmesan. Baka mitt i ugnen ca 30 - 35 minuter tills den fått färg.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng