Placeholder

Extra knäckig rabarberpaj

Ingredienser

1 kg rabarber
200 g smör
1 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
3 dl socker
3 dl vetemjöl
5 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj rabarbern och skala dem som är litet hårda. Skär i små bitar. Lägg rabarbern i en ugnsfast form.

3. Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ned sirap, grädde och vetemjöl blandat med havregryn, bakpulver och socker. Arbeta ihop smuldegen med träslev. Fördela degen över formen.

4. Ställ in i ugnen ca 40 - 50 minuter tills pajen fått fin färg och är knäckig på ytan. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.