1 kg rabarber
200 g smör
1 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
3 dl socker
3 dl vetemjöl
5 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj rabarbern och skala dem som är litet hårda. Skär i små bitar. Lägg rabarbern i en ugnsfast form.
3. Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ned sirap, grädde och vetemjöl blandat med havregryn, bakpulver och socker. Arbeta ihop smuldegen med träslev. Fördela degen över formen.
4. Ställ in i ugnen ca 40 - 50 minuter tills pajen fått fin färg och är knäckig på ytan. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…