Placeholder

Entrecôte med vinsås

Ingredienser

4 skivor entrecôte
1 msk maizena
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör

Vinsås:
0,5 dl hackad purjolök
1,5 dl köttbuljong
0,5 dl rött vin
salt
svartpeppar
30 g smör
ev 1 tsk maizena

Gör så här

1. Gnid in köttet med maizena och vitlök. Bryn smöret i en stekpanna och stek köttet 2 - 3 minuter per sida för rött kött, 5 - 6 minuter för genomstekt. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.

2. Gör såsen. Fräs purjolöken ett par minuter på medelvärme. Tillsätt buljong och vin och låt småkoka ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Vispa ned smöret klickvis. Tillsätt 1 tsk maizena utrörd i litet vatten om du vill ha såsen tjockare.

3. Häll såsen över köttet och servera med råstekt eller kokt pressad potatis och brysselkål.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.