4 skivor entrecôte
1 msk maizena
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
Vinsås:
0,5 dl hackad purjolök
1,5 dl köttbuljong
0,5 dl rött vin
salt
svartpeppar
30 g smör
ev 1 tsk maizena
1. Gnid in köttet med maizena och vitlök. Bryn smöret i en stekpanna och stek köttet 2 - 3 minuter per sida för rött kött, 5 - 6 minuter för genomstekt. Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
2. Gör såsen. Fräs purjolöken ett par minuter på medelvärme. Tillsätt buljong och vin och låt småkoka ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Vispa ned smöret klickvis. Tillsätt 1 tsk maizena utrörd i litet vatten om du vill ha såsen tjockare.
3. Häll såsen över köttet och servera med råstekt eller kokt pressad potatis och brysselkål.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…