2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk blått vallmofrö
2 - 2,5 dl repade röda vinbär
75 g kylskåpskallt, extrasaltat smör
0,5 dl mandelspån
2 msk pärlsocker
smör och ströbröd till formen
Mandelgrädde:
3 dl vispgrädde
100 g finriven mandelmassa
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ned det i smeten.
3. Vänd ned vallmofrö för hand och bred ut smeten i formen. Strö över bären och tryck ned dem lätt i smeten. Hyvla över smör och strö på mandelspån och pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Pröva med sticka och låt svalna. Servera nygräddad.
5. Vispa grädden och vänd ned mandelmassan, litet i taget, t ex med en gaffel.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…