2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk blått vallmofrö
2 - 2,5 dl repade röda vinbär
75 g kylskåpskallt, extrasaltat smör
0,5 dl mandelspån
2 msk pärlsocker
smör och ströbröd till formen
Mandelgrädde:
3 dl vispgrädde
100 g finriven mandelmassa
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ned det i smeten.
3. Vänd ned vallmofrö för hand och bred ut smeten i formen. Strö över bären och tryck ned dem lätt i smeten. Hyvla över smör och strö på mandelspån och pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Pröva med sticka och låt svalna. Servera nygräddad.
5. Vispa grädden och vänd ned mandelmassan, litet i taget, t ex med en gaffel.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng