Placeholder

Enklaste sommarkakan med vinbär och mandelgrädde

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk blått vallmofrö
2 - 2,5 dl repade röda vinbär
75 g kylskåpskallt, extrasaltat smör
0,5 dl mandelspån
2 msk pärlsocker
smör och ströbröd till formen

Mandelgrädde:
3 dl vispgrädde
100 g finriven mandelmassa

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ned det i smeten.

3. Vänd ned vallmofrö för hand och bred ut smeten i formen. Strö över bären och tryck ned dem lätt i smeten. Hyvla över smör och strö på mandelspån och pärlsocker.

4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Pröva med sticka och låt svalna. Servera nygräddad.

5. Vispa grädden och vänd ned mandelmassan, litet i taget, t ex med en gaffel.

8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.