200 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
25 sötmandlar
6 bittermandlar
några droppar bittermandelolja
1,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.
2. Låt smöret bli rumstempererat. Blanda sedan alla ingredienserna med elvisp eller degkrokar. Häll ut den trögflytande smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter.
3. Låt kakan kallna. Blanda 2,5 msk vatten med florsocker till en fin, vit glasyr. Skär upp kakan när den kallnat.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng