200 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
25 sötmandlar
6 bittermandlar
några droppar bittermandelolja
1,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.
2. Låt smöret bli rumstempererat. Blanda sedan alla ingredienserna med elvisp eller degkrokar. Häll ut den trögflytande smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter.
3. Låt kakan kallna. Blanda 2,5 msk vatten med florsocker till en fin, vit glasyr. Skär upp kakan när den kallnat.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…