Placeholder

Enkel vardagspasta med spenat, fetaost och paprika

Ingredienser

0,5 rödlök
0,5 pkt fetaost, 75 g
1 röd paprika
3 riktigt stora nävar
färsk bladspenat
ca 1 - 2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1,5 dl crème fraîche
saft av 0,5 citron
salt
peppar
chiliflakes
pasta + 0,5 dl pastavatten

Gör så här

1. Koka upp vattnet till pastan. Hacka rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna på medelstark värme och ringla ned olivolja.

2. Tillsätt den hackade löken och rör om. Lägg i spenat och paprika när löken fått steka någon minut.

3. Lägg i pastan om vattnet kokat upp och koka 1 minut kortare tid än vad anvisningen säger.

4. Smula ned fetaosten i stekpannan och tillsätt crème fraîche. Sänk värmen till medelvärme, pressa ned saften av citronen och tillsätt alla kryddor. Rör om.

5. Låt puttra tills pastan är klar och lägg ned den med pastavattnet i stekpannan. Rör om försiktigt så att såsen täcker pastan. Smaka av och krydda mer om det behövs. Servera genast.

2 - 3 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr