2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
50 g kallt smör
1 msk hel kardemumma
300 g rabarber
2 msk maizena
0,5 dl florsocker
1 dl flagad mandel
smör och ströbröd till formen
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
2. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl. Bred ut smeten i formen och hyvla smöret med osthyvel över kakan.
3. Stöt kardemumman i en mortel. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med maizena, florsocker och kardemumma.
4. Strö rabarberblandningen och mandeln över kakan. Grädda 30 - 35 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan svalna före servering.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng