Placeholder

Enkel mjuk chokladkaka

Ingredienser

150 g smör
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 - 3 msk kakao
2 ägg
1,5 dl hett vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen lätt och tillsätt dem med smöret i de torra ingredienserna. Häll sist i vattnet. Smeten blir väldigt tung, men det är precis så det ska vara.

3. Häll den i formen och grädda ca 40 minuter. Det blir en mycket saftig kaka som mår bra av att stå i kylen en stund före servering.

6 skivor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.