150 g smör
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 - 3 msk kakao
2 ägg
1,5 dl hett vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Vispa äggen lätt och tillsätt dem med smöret i de torra ingredienserna. Häll sist i vattnet. Smeten blir väldigt tung, men det är precis så det ska vara.
3. Häll den i formen och grädda ca 40 minuter. Det blir en mycket saftig kaka som mår bra av att stå i kylen en stund före servering.
6 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar