6 portioner
3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
ca 50 g mörk choklad, hackad
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…