Placeholder

Emmenthaler-lövbiff

Ingredienser

Ca 4 - 5 skivor lövbiff
2 - 3 msk hackad ättiksgurka,
gärna Mor Annas
1 tsk salt
paprikapulver
1 dl vispgrädde
4 - 5 skivor Emmenthalerost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Stek lövbiffen lätt i en stekpanna. Krydda och salta medan du steker. Se upp så att köttet inte bränns.

3. Lägg den stekta lövbiffen i en ugnsfast form. Skölj inte ur stekpannan. Häll grädde och hackad gurka i stekpannan. Vispa runt så att allt blandas och tar smak. Krydda mer vid behov. Låt koka upp.

4. Häll såsen över lövbiffen. Lägg sedan osten över som ett täcke. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills osten har fått färg.

5. Servera med klyftpotatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.