Ca 4 - 5 skivor lövbiff
2 - 3 msk hackad ättiksgurka,
gärna Mor Annas
1 tsk salt
paprikapulver
1 dl vispgrädde
4 - 5 skivor Emmenthalerost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stek lövbiffen lätt i en stekpanna. Krydda och salta medan du steker. Se upp så att köttet inte bränns.
3. Lägg den stekta lövbiffen i en ugnsfast form. Skölj inte ur stekpannan. Häll grädde och hackad gurka i stekpannan. Vispa runt så att allt blandas och tar smak. Krydda mer vid behov. Låt koka upp.
4. Häll såsen över lövbiffen. Lägg sedan osten över som ett täcke. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills osten har fått färg.
5. Servera med klyftpotatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng