Placeholder

Emmakaka

Ingredienser

120 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
6 bittermandlar
6 sötmandlar
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2,5 dl gräddfil

Fyllning:
75 g hasselnötskärnor
1 dl farin
2 msk vetemjöl
2 tsk kanel
2 msk smält smör

Garnering:
1 dl florsocker
1 tsk vatten
blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2-litersform.

2. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen under vispning. Mal mandeln och blanda med mjöl, bakpulver och bikarbonat. Vänd ned i smeten tillsammans med gräddfilen. Hacka nötterna och blanda med farin, mjöl, kanel och smör.

3. Häll hälften av smeten i formen. Strö i hälften av fyllningen och klicka i resten av smeten. Strö det sista av fyllningen ovanpå.

4. Grädda 55 minuter. Låt kakan svalna något och garnera med florsocker utrört i vatten samt blåbär.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.