120 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
6 bittermandlar
6 sötmandlar
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2,5 dl gräddfil
Fyllning:
75 g hasselnötskärnor
1 dl farin
2 msk vetemjöl
2 tsk kanel
2 msk smält smör
Garnering:
1 dl florsocker
1 tsk vatten
blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2-litersform.
2. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen under vispning. Mal mandeln och blanda med mjöl, bakpulver och bikarbonat. Vänd ned i smeten tillsammans med gräddfilen. Hacka nötterna och blanda med farin, mjöl, kanel och smör.
3. Häll hälften av smeten i formen. Strö i hälften av fyllningen och klicka i resten av smeten. Strö det sista av fyllningen ovanpå.
4. Grädda 55 minuter. Låt kakan svalna något och garnera med florsocker utrört i vatten samt blåbär.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng