Placeholder

Efvas banankaka

Ingredienser

200 g smält smör
2 ägg
4,5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 bananer

Glasyr:
150 g smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat innan det tillsätts till äggvispet.

3. Mixa eller mosa bananerna, blanda dem i smeten och vispa litet till. Bred ut smeten i en långpanna och grädda 20 minuter.

4. Smält smöret till glasyren och blanda ned övriga ingredienser till en slät smet. Bred den över kakan när den svalnat något. Låt stå svalt, skär upp i rutor och servera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.