200 g smält smör
2 ägg
4,5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 bananer
Glasyr:
150 g smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat innan det tillsätts till äggvispet.
3. Mixa eller mosa bananerna, blanda dem i smeten och vispa litet till. Bred ut smeten i en långpanna och grädda 20 minuter.
4. Smält smöret till glasyren och blanda ned övriga ingredienser till en slät smet. Bred den över kakan när den svalnat något. Låt stå svalt, skär upp i rutor och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk