1 l gräddmjölk
3 msk socker
skal av 0,5 citron
6 ägg
Till formen:
ca 3 dl socker
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Ställ in formen med sockret och låt det smälta. Passa ugnen MYCKET noga. Skaka formen emellanåt, sockret får inte bli för brunt.
3. Vispa upp äggen lätt, riv i citronskalet och slå över den uppvärmda mjölken. Om man vispar för mycket blir puddingen lätt blåsig. Sänk värmen till 175 grader.
4. Slå blandningen i den något avsvalnade formen och ställ den i ugnen ca 45 minuter. Puddingen ska vara kall när den serveras med sin sockersås.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…