Placeholder

Efterrättspudding

Ingredienser

1 l gräddmjölk
3 msk socker
skal av 0,5 citron
6 ägg

Till formen:
ca 3 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Ställ in formen med sockret och låt det smälta. Passa ugnen MYCKET noga. Skaka formen emellanåt, sockret får inte bli för brunt.

3. Vispa upp äggen lätt, riv i citronskalet och slå över den uppvärmda mjölken. Om man vispar för mycket blir puddingen lätt blåsig. Sänk värmen till 175 grader.

4. Slå blandningen i den något avsvalnade formen och ställ den i ugnen ca 45 minuter. Puddingen ska vara kall när den serveras med sin sockersås.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.