Placeholder

Efterrättskaka med hallon

Ingredienser

225 g smör
250 g mörk choklad
1 msk starkt kaffe
5 ägg
85 g råsocker eller socker
85 g vetemjöl
1 tsk kanel
175 g hallon
florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, 23 cm i diameter, med smör och täck botten med bakplåtspapper.

2. Lägg choklad, smör och kaffe i en liten värmetålig skål och ställ över vattenbad tills det smält. Rör om och låt svalna något.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd försiktigt ned chokladblandningen i äggsmeten.

4. Sikta ned mjöl och kanel i en annan skål och vänd sedan ned det i blandningen. Häll smeten i formen och fördela hallonen jämnt över ytan.

5. Grädda kakan 35 - 45 minuter eller tills den höjt sig vackert och känns färdig.

6. Låt svalna i formen 15 minuter innan kakan stjälps upp på serveringsfat. Pudra över florsocker strax före serveringen och bjud den med hallon och grädde.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.