Marinad 1:
2 msk soya
1 msk hoisinsås
0,5 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2:
1 dl vitvinsvinäger
0,5 dl vatten
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
1 - 2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka färsk persilja
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mängden marinad väljer man utifrån hur mycket kött man har. Köttet ska vara i princip täckt vid marinering.
3. Dag 1:
Putsa och lägg filén hel i marinad och låt köttet ligga över natten.
4. Dag 2:
Stek i ugnen tills köttet fått rätt temperatur (se antal grader för fläskkött på din ugnstermometer). Gör marinad 2 och skär filén i lagom tjocka skivor. Lägg dessa i marinaden och låt det ligga tills köttet ska serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…