Placeholder

Dubbelmarinerad fläskfilé

Ingredienser

Marinad 1:
2 msk soya
1 msk hoisinsås
0,5 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2:
1 dl vitvinsvinäger
0,5 dl vatten
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
1 - 2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka färsk persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Mängden marinad väljer man utifrån hur mycket kött man har. Köttet ska vara i princip täckt vid marinering.

3. Dag 1:
Putsa och lägg filén hel i marinad och låt köttet ligga över natten.

4. Dag 2:
Stek i ugnen tills köttet fått rätt temperatur (se antal grader för fläskkött på din ugnstermometer). Gör marinad 2 och skär filén i lagom tjocka skivor. Lägg dessa i marinaden och låt det ligga tills köttet ska serveras.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.