Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk salt
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
350 g hallon
350 g blåbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Kolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka snabbt ihop mjöl, socker, salt, smör och äggula. gärna i matberedare. Plasta in degen och låt den stå kallt 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform.
3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka 10 minuter.
4. Rör ihop hallon, blåbär, socker och potatismjöl i en skål och fyll pajskalet med bärblandningen. Häll kolasåsen över och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng