Placeholder

Drömmuffins

Ingredienser

Drömmuffins med smörkräm

125 gram rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
Smörkräm
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här

Börja med muffinsen. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 20 formar på en bakplåt. Lägg det rumsvarma smöret i en bunke tillsammans med alla torra ingredienser och mixa snabbt till en smulig massa. Tillsätt sedan ägg och mjölk och vispa ihop till en slät smet. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt muffinsen svalna och gör en liten grop i mitten på dem med hjälp av en kniv.
Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig kräm med elvisp. Tillsätt en äggula och vispa ett par sekunder till. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på varje muffins.
Förvara muffinsen i kylen tills de ska serveras. Om du gör dem ett par dagar i förväg, tänk på att förvara dem i en tät burk i kylen så att de inte får kylskåpssmak.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.