Drömmuffins med smörkräm
125 gram rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
Smörkräm
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Börja med muffinsen. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 20 formar på en bakplåt. Lägg det rumsvarma smöret i en bunke tillsammans med alla torra ingredienser och mixa snabbt till en smulig massa. Tillsätt sedan ägg och mjölk och vispa ihop till en slät smet. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt muffinsen svalna och gör en liten grop i mitten på dem med hjälp av en kniv.
Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig kräm med elvisp. Tillsätt en äggula och vispa ett par sekunder till. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på varje muffins.
Förvara muffinsen i kylen tills de ska serveras. Om du gör dem ett par dagar i förväg, tänk på att förvara dem i en tät burk i kylen så att de inte får kylskåpssmak.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…