500 g lammfärs
5 st salladslökar hackade
1 tsk-1 msk ras el hanout
1 tsk honung
Salt och peppar
1 påse pinjenötter
Libabröd/kebabbröd små
Hummus röd
Yoghurt
Färsk koriander
Stek färsen lite, tillsätt löken och kryddan. Låt färsen vara i lite större bitar. Tillsätt pinjenötter. Stek klart och ha i honungen på slutet. Salta och peppra. Ha på lite olja på bröden och stek i grillpanna. Tryck till brödet för att få grillränder. Lägg rikligt med hummus på brödet. Lägg på färs, lite yoghurt och färsk koriander.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Örtfylld lammstek med broccolipuré
Ta fram steken i god tid så hinner den bli rumstempererad. Sätt ugnen på 160…
Pastawok med Lamm
(Pre 1. Tillaga lammytterfilén hel innan till medium-rare) 1. Koka pastan 2. Stek champinjonerna (skurna…
Lammstek med örter och vitlök -Alltid ett säkert kort
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Hacka färska kryddor om du använder det. 3.…
Torbjörns lammrostbiff med gorgonzolasås -Goda smaker i höstrusket
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Hetta upp stekpannan och lägg i en rejäl…
Torbjörns lammsmäcka med timjangräddsås och Lenas kungliga potatismos
Torbjörns lammsmäcka (6-8 pers) 1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat…
Torbjörns lammsmäcka
1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla…
Torbjörns grillade lammracks med fransk potatissallad
Lammracks 3-4 enkelkotletter (ben) per person (ca 1 rack/2pers) Färsk hackad rosmarin Färsk hackad timjan…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier