8 tunna kantskurna skivor
av vitt formbröd
smör, smaksatt med litet dijonsenap
4 skivor mager kokt eller rökt skinka
ca 200 g små, trinda, färska
champinjoner
Ostsås:
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
mjölk (så mycket som behövs,
såsen ska vara ganska tjock)
1 äggula
2 msk grädde
1 dl riven ost
salt
vitpeppar
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Bred brödskivorna med senapssmör och lägg ihop dem två och två med strimlad skinka emellan. Stek eller rosta dubbelsmörgåsarna lätt och lägg på hela, lättbrynta champinjoner.
3. Fräs ihop smör och mjöl till såsen, späd med mjölk litet i sänder och låt såsen sjuda 3 - 4 minuter. Blanda gulan med grädde och vispa ned redningen i såsen.
4. Ta kastrullen från värmen och rör ned osten. Krydda såsen och låt den svalna något.
5. Häll såsen över champinjonerna och gratinera smörgåsarna ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.
4 smörgåsar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng