8 tunna kantskurna skivor
av vitt formbröd
smör, smaksatt med litet dijonsenap
4 skivor mager kokt eller rökt skinka
ca 200 g små, trinda, färska
champinjoner
Ostsås:
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
mjölk (så mycket som behövs,
såsen ska vara ganska tjock)
1 äggula
2 msk grädde
1 dl riven ost
salt
vitpeppar
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Bred brödskivorna med senapssmör och lägg ihop dem två och två med strimlad skinka emellan. Stek eller rosta dubbelsmörgåsarna lätt och lägg på hela, lättbrynta champinjoner.
3. Fräs ihop smör och mjöl till såsen, späd med mjölk litet i sänder och låt såsen sjuda 3 - 4 minuter. Blanda gulan med grädde och vispa ned redningen i såsen.
4. Ta kastrullen från värmen och rör ned osten. Krydda såsen och låt den svalna något.
5. Häll såsen över champinjonerna och gratinera smörgåsarna ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.
4 smörgåsar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…