Placeholder

Dollys fina dubbla

Ingredienser

8 tunna kantskurna skivor
av vitt formbröd
smör, smaksatt med litet dijonsenap
4 skivor mager kokt eller rökt skinka
ca 200 g små, trinda, färska
champinjoner

Ostsås:
1 msk smör
1,5 msk vetemjöl
mjölk (så mycket som behövs,
såsen ska vara ganska tjock)
1 äggula
2 msk grädde
1 dl riven ost
salt
vitpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 275 grader.

2. Bred brödskivorna med senapssmör och lägg ihop dem två och två med strimlad skinka emellan. Stek eller rosta dubbelsmörgåsarna lätt och lägg på hela, lättbrynta champinjoner.

3. Fräs ihop smör och mjöl till såsen, späd med mjölk litet i sänder och låt såsen sjuda 3 - 4 minuter. Blanda gulan med grädde och vispa ned redningen i såsen.

4. Ta kastrullen från värmen och rör ned osten. Krydda såsen och låt den svalna något.

5. Häll såsen över champinjonerna och gratinera smörgåsarna ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.

4 smörgåsar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.