Placeholder

Dinkelfläskpannkaka med potatis

Ingredienser

2 dl dinkelsikt
5 dl mjölk
3 ägg
0,75 + 2 tsk salt
200 g skivat, rimmat stekfläsk
400 g potatis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och 3/4 tsk salt och vispa till en jämn smet.

3. Skär bort svålen från fläsket och skär det i tärningar. Lägg fläsket i en långpanna med bakpapper och stek det mitt i ugnen 10 minuter.

4. Skala och grovriv potatisen under tiden. Tillsätt den i pannkakssmeten. Häll smeten över det stekta fläsket och se till att den fördelas jämnt i formen.

5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills den stannat och fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.