Placeholder

Dillkyckling

Ingredienser

Ca 500 g kycklinglårfilé
8 dl vatten
2 lagerblad
1,5 tsk salt
6 hela vitpepparkorn
2 morötter
300 g blomkål
1,5 msk maizena
1 dl vispgrädde
2 msk ättiksprit, 12%
1 tsk socker
1,5 dl grovhackad dill
salt
nymalen vitpeppar

Gör så här

1. Koka upp vatten, lagerblad och salt i en stor kastrull. Putsa kycklingen och skär i ca 3 cm stora bitar. Lägg kycklingen i kastrullen. Låt småkoka ca 10 minuter under lock tills kycklingen är färdig. Ta upp den och lägg åt sidan.

2. Skala och skär morötterna i grova bitar. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Lägg grönsakerna i den varma buljongen. Koka först morötterna ca 3 minuter, sedan blomkålen ca 4 minuter.

3. Rör ut maizenan i 0,5 dl kallt vatten. Vispa ned detta i kastrullen med grönsakerna. Häll i grädden och låt koka 3 - 5 minuter. Rör då och då.

4. Tillsätt ättika, socker och kyckling. Låt kycklingen bli varm, ta från värmen och rör ned dillen. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr