Placeholder

Danbokyckling

Ingredienser

1 stor färsk eller djupfryst
kyckling, ca 1,2 kg
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 - 3 tomater
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 dl riven stark ost, gärna Danbo

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj och torka den färska kycklingen eller låt den djupfrysta tina lätt, så att den går att stycka. Dela den i 6 - 8 bitar och bryn dem i litet av smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

3. Sänk värmen och låt kycklingbitarna eftersteka under lock ca 25 minuter, utan spädning.

4. Skölj under tiden tomater och paprika. Skär tomaterna i klyftor och paprikan i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan.

5. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Koka samman stekskyn. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop.

6. Fräs samman tomater, paprika och vitlök i resten av smöret i en stekpanna eller kastrull. Häll såsen och grönsaksfräset över kycklingbitarna och strö över osten.

7. Gratinera ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Servera med vitt bröd och fräsch grönsallad.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.