1 stor färsk eller djupfryst
kyckling, ca 1,2 kg
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 - 3 tomater
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 dl riven stark ost, gärna Danbo
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och torka den färska kycklingen eller låt den djupfrysta tina lätt, så att den går att stycka. Dela den i 6 - 8 bitar och bryn dem i litet av smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
3. Sänk värmen och låt kycklingbitarna eftersteka under lock ca 25 minuter, utan spädning.
4. Skölj under tiden tomater och paprika. Skär tomaterna i klyftor och paprikan i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan.
5. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Koka samman stekskyn. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop.
6. Fräs samman tomater, paprika och vitlök i resten av smöret i en stekpanna eller kastrull. Häll såsen och grönsaksfräset över kycklingbitarna och strö över osten.
7. Gratinera ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Servera med vitt bröd och fräsch grönsallad.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria