Mördeg:
200 g smör
0,75 dl socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
4 ägg
2 dl socker
200 g sötmandel
100 g smör
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda snabbt samman smör, socker och mjöl till mördegen. Klappa ut degen med mjölad hand så den täcker långpannans botten och går upp drygt 1 cm på kanterna.
3. Vispa ägg och socker mycket pösigt till fyllningen. Tillsätt den skållade, malda mandeln och smält, avsvalnat smör. Rör försiktigt.
4. Häll fyllningen i formen och grädda ca 20 minuter.
5. Skär upp kakan i lagom stora, fyrkantiga bitar då den svalnat.
48 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…