125 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk
Garnering:
1 krossad dubbeldajm
1 dubbelnougat
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en AVLÅNG 1,5-liters sockerkaksform.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ned detta i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör ned det smälta smöret och den krossade dajmen.
3. Häll smeten i formen och grädda 50 - 60 minuter i nedre delen av ugnen.
4. Låt kakan stå och svalna en liten stund när den är klar. Stjälp upp på ett galler och skiva nougaten över kakan. Den kommer att smälta av kakans värme. Jämna till nougaten och strö över krossad dajm.
5. Låt gärna kakan kallna i kylskåp, så stelnar nougaten fortare.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk