Placeholder

Dajmkaka

Ingredienser

125 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk

Garnering:
1 krossad dubbeldajm
1 dubbelnougat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en AVLÅNG 1,5-liters sockerkaksform.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ned detta i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör ned det smälta smöret och den krossade dajmen.

3. Häll smeten i formen och grädda 50 - 60 minuter i nedre delen av ugnen.

4. Låt kakan stå och svalna en liten stund när den är klar. Stjälp upp på ett galler och skiva nougaten över kakan. Den kommer att smälta av kakans värme. Jämna till nougaten och strö över krossad dajm.

5. Låt gärna kakan kallna i kylskåp, så stelnar nougaten fortare.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.