150 g mjukt smör
100 g socker
1 stort ägg
220 g mjöl
1 knapp tsk bikarbonat
1 nypa salt
150 - 200 g dajmdragéer
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda dajmdragéer, mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Vispa smör och socker krämigt i en annan skål. Tillsätt ägget och vispa. Blanda ned de torra ingredienserna.
3. Klicka ut kakor på bakpappersklädda plåtar. Platta inte ut dem. Låt gärna smeten stå i kylen en stund innan du klickar ut kakorna, så är den mindre kladdig.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
20 - 25 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…