Placeholder

Currygryta med yoghurt

Ingredienser

500 g benfritt fläskkött,
t ex bog
1 purjolök
3 gula lökar
25 g smör
2 - 3 tsk curry
1 tsk salt
1 burk hela tomater, ca 400 g
ca 1,5 dl yoghurt naturell
finhackad persilja

Gör så här

1. Skär köttet i tärningar, ca 2 x 2 cm. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka den gula löken. Fräs purjo och lök i smöret tills löken mjuknar utan att ta färg.

2. Strö över curry och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Lägg över löken i en gryta.

3. Bryn köttet och lägg det i grytan. Salta och häll på tomaterna med spad. Späd om så behövs med litet vatten eller buljong.

4. Låt grytan koka på svag värme under lock ca 20 minuter tills köttet är mört. Smaka av.

5. Lägg på yoghurten och strö över persilja. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.