500 g benfritt fläskkött,
t ex bog
1 purjolök
3 gula lökar
25 g smör
2 - 3 tsk curry
1 tsk salt
1 burk hela tomater, ca 400 g
ca 1,5 dl yoghurt naturell
finhackad persilja
1. Skär köttet i tärningar, ca 2 x 2 cm. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka den gula löken. Fräs purjo och lök i smöret tills löken mjuknar utan att ta färg.
2. Strö över curry och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Lägg över löken i en gryta.
3. Bryn köttet och lägg det i grytan. Salta och häll på tomaterna med spad. Späd om så behövs med litet vatten eller buljong.
4. Låt grytan koka på svag värme under lock ca 20 minuter tills köttet är mört. Smaka av.
5. Lägg på yoghurten och strö över persilja. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…