200 g smör
4 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk sirap
50 g syltade apelsinskal
eller finrivet skal av 2 apelsiner
1 tsk bikarbonat
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret. Blanda samman alla ingredienserna till en smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper och slå i kaksmeten. Jämna till den så att den blir slät.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt den svalna och skär upp i bitar.
6 stora bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng