5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
120 g äggulor (ca 7 st)
1 msk vaniljsocker
75 g strösocker
3 msk råsocker att bränna
Sätt ugnen på 150°C.
Koka upp vaniljsocker, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 15 minuter.
Rör ihop äggulor med socker och blanda sedan med gräddmjölken.
Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar.
Värm upp vatten och använd det varma vattnet till ett vattenbad för formarna. Ställ allt i ugnen ca 60 minuter till de är fast i konsistensen. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Hit kan förberedas, låt då svalna och förvara i kylen.
Vid servering: Strö råsocker över brûléerna och bränn av med en brännare.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng