Placeholder

Crème brûlée

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
120 g äggulor (ca 7 st)
1 msk vaniljsocker
75 g strösocker
3 msk råsocker att bränna

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C.

Koka upp vaniljsocker, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 15 minuter.

Rör ihop äggulor med socker och blanda sedan med gräddmjölken.
Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar.

Värm upp vatten och använd det varma vattnet till ett vattenbad för formarna. Ställ allt i ugnen ca 60 minuter till de är fast i konsistensen. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Hit kan förberedas, låt då svalna och förvara i kylen.

Vid servering: Strö råsocker över brûléerna och bränn av med en brännare.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr