Placeholder

Coq au vin blanc

Ingredienser

700 g kycklinginnerfilé
100 g rimmat, skivat sidfläsk
1 geléfond kyckling
150 g champinjoner
250 g schalottenlök
2 - 3 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
1 msk soya
1 msk olivolja
2 tsk potatismjöl

Gör så här

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn dem runtom i oljai en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg på fat.

2. Skär sidfläsket i bitar. Skala lökarna och skär svampen i kvartar om de är stora. Hacka vitlöken.

3. Stek fläsket knaprigt i en traktörpanna. Lägg den åt sidan och stek sedan lök, vitlök och svamp. Ta upp och lägg åt sidan.

4. Koka upp vin, fond och soya i samma panna, diska inte ur den innan. Lägg kyckling, sidfläsk, lök, vitlök och svampi såsen och låt puttra under lock ca 10 minuter. Red av såsen och koka upp så det tjocknar litet.

5. Servera gärna med bröd.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr