700 g kycklinginnerfilé
100 g rimmat, skivat sidfläsk
1 geléfond kyckling
150 g champinjoner
250 g schalottenlök
2 - 3 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
1 msk soya
1 msk olivolja
2 tsk potatismjöl
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn dem runtom i oljai en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg på fat.
2. Skär sidfläsket i bitar. Skala lökarna och skär svampen i kvartar om de är stora. Hacka vitlöken.
3. Stek fläsket knaprigt i en traktörpanna. Lägg den åt sidan och stek sedan lök, vitlök och svamp. Ta upp och lägg åt sidan.
4. Koka upp vin, fond och soya i samma panna, diska inte ur den innan. Lägg kyckling, sidfläsk, lök, vitlök och svampi såsen och låt puttra under lock ca 10 minuter. Red av såsen och koka upp så det tjocknar litet.
5. Servera gärna med bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng