3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g smör
4,5 dl farin
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6,5 dl havregryn
350 g blockchoklad
0,5 dl hasselnötter
1. Sätt ugnen på 150 - 160 grader.
2. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke och allt socker i en annan. Vispa äggen lätt och hacka choklad och nötter.
3. Rör smöret mjukt med sockret. Tillsätt äggen, vänd ned nötter och choklad och rör sist ned mjöl och havregryn.
4. Läg matskedsstora klickar av smeten glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda 8 - 12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna.
5. Låt svalna på galler. Kakorna är mjuka när man tar dem ur ugnen. De blir sega när de svalnar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…