3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g smör
4,5 dl farin
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6,5 dl havregryn
350 g blockchoklad
0,5 dl hasselnötter
1. Sätt ugnen på 150 - 160 grader.
2. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke och allt socker i en annan. Vispa äggen lätt och hacka choklad och nötter.
3. Rör smöret mjukt med sockret. Tillsätt äggen, vänd ned nötter och choklad och rör sist ned mjöl och havregryn.
4. Läg matskedsstora klickar av smeten glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda 8 - 12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna.
5. Låt svalna på galler. Kakorna är mjuka när man tar dem ur ugnen. De blir sega när de svalnar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng