Placeholder

Cookies från Café Caprifol

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g smör
4,5 dl farin
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6,5 dl havregryn
350 g blockchoklad
0,5 dl hasselnötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 - 160 grader.

2. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke och allt socker i en annan. Vispa äggen lätt och hacka choklad och nötter.

3. Rör smöret mjukt med sockret. Tillsätt äggen, vänd ned nötter och choklad och rör sist ned mjöl och havregryn.

4. Läg matskedsstora klickar av smeten glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda 8 - 12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna.

5. Låt svalna på galler. Kakorna är mjuka när man tar dem ur ugnen. De blir sega när de svalnar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.