Pajskal:
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
150 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
1 burk ricottaost
2 dl lemon curd
0,75 dl florsocker
3 msk citronsaft
Garnering:
1 l jordgubbar
0,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med löstagbar botten.
2. Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i matberedare till en deg och tryck ut den i formen. Ställ i frysen 20 minuter. Grädda sedan pajskalet direkt från frysen ca 7 minuter. Låt svalna.
3. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter i kallt vatten. Blanda ricotta med lemon curd och florsocker.
4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften. Blanda ned lemon curd-blandningen och bred ut fyllningen i pajskalet. Ställ i kylen 4 timmar.
5. Skiva jordgubbarna och blanda försiktigt med sockret. Garnera pajen med jordgubbarna och servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…