Placeholder

Citruspaj med jordgubbar

Ingredienser

Pajskal:
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
150 g smör

Fyllning:
3 gelatinblad
1 burk ricottaost
2 dl lemon curd
0,75 dl florsocker
3 msk citronsaft

Garnering:
1 l jordgubbar
0,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med löstagbar botten.

2. Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i matberedare till en deg och tryck ut den i formen. Ställ i frysen 20 minuter. Grädda sedan pajskalet direkt från frysen ca 7 minuter. Låt svalna.

3. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter i kallt vatten. Blanda ricotta med lemon curd och florsocker.

4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften. Blanda ned lemon curd-blandningen och bred ut fyllningen i pajskalet. Ställ i kylen 4 timmar.

5. Skiva jordgubbarna och blanda försiktigt med sockret. Garnera pajen med jordgubbarna och servera.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.