3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
rivet skal och saft av 0,5 citron
Fyllning:
250 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1,5 dl lemon curd
Garnering:
50 g rostade mandelspån
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned i blandningen och rör om försiktigt till en jämn smet.
3. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt eller långpanna. Grädda 5 - 7 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och dra av papperet den gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.
4. Vispa smör och florsocker pösigt till fyllningen. Tillsätt lemon curd litet i taget under fortsatt vispning. Dela botten i 2 delar och bred ut hälften av fyllningen på den ena. Lägg den andra botten ovanpå.
5. Bred ut resterande fyllning på toppen. Strö över rikligt med mandelspån. Låt ligga i kylen en stund för att sätta sig. Skär upp kakan i rutor.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…