3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
rivet skal och saft av 0,5 citron
Fyllning:
250 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1,5 dl lemon curd
Garnering:
50 g rostade mandelspån
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned i blandningen och rör om försiktigt till en jämn smet.
3. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt eller långpanna. Grädda 5 - 7 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och dra av papperet den gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.
4. Vispa smör och florsocker pösigt till fyllningen. Tillsätt lemon curd litet i taget under fortsatt vispning. Dela botten i 2 delar och bred ut hälften av fyllningen på den ena. Lägg den andra botten ovanpå.
5. Bred ut resterande fyllning på toppen. Strö över rikligt med mandelspån. Låt ligga i kylen en stund för att sätta sig. Skär upp kakan i rutor.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng